Literoskop

Za vas berejo prihodnost …

Astro Log – Miha Praprotnik

Praprotnikov Miha rad spoznava in bere nove reči, zato se še vedno počuti kot radoveden otrok, ki mu je vse novo. Ekipi Literoskopa se je pridružil iz humanitarnih razlogov, saj je na svetu vse preveč branja žejnih ljudi, ki ne vedo, katere knjige so jim pisane na kožo.

mag. Ana Zvezd – Sara Špelec

Idejna snovalka literoskopa je vedno vedela, da je drugačna, kako zelo, pa je spoznala šele, ko ji je nekega dne na glavo priletela knjiga. In je videla vse zvezde! V treh tednih je magistrirala na desetletni večerni šoli astromehanike in napisala uspešnico Zvezdofob, ki bo morda nekega dne (po dolgoletni živčni vojni in izgubljeni tožbi z ugledno slovensko založbo) ugledala luč sveta.

Dom Perignon – Matej Krajnc

Rojen kot vitrih in izšolan za kronista litanij je šel k tujim ljudem služit, jim domačijo požgal in o tem posnel ploščo. Slišal jo je Tom Jones in mu rekel: tvoje delo me spominja na rodni Wales. A on ni vedel, ali je to dobro ali ne, pa se je šel raje učit obrti v preddverja velemestnih predmestij. Tam je srečal Peresce. Dalo mu je drugo možnost.

Šlo Gar – Domen Bertoncelj

Njegovo mladostniško gobezdanje so utišali s pihalom. Da bi imel nek “dostojen” poklic, se je lotil tiskanja ponarejenih papirjev. A vse to ga ni izpolnjevalo. Vse do dne, ko se je zaljubil v zgodbe, ki jih lahko pripoveduješ na tisoč in dva načina. Izgubil se je v njih in še kar brska naprej.

Vulpes – Tija Zupančič

Študentka primerjalne književnosti in literarne teorije. Nadobudna dj-ka in ljubeča mati dveh mačkonov. Ljubiteljica black metala. Oboževalka Srečka Kosovela.

Ilustracije: Laura Ličer

Laura Ličer, ilustratorka Literoskopa, zelo dvomi v resničnost horoskopa. Tolaži jo le dejstvo, da je dvom ena od značilnosti znamenja, ki mu pripada. Je pa res, da vsaj rada pleše z zvezdami.

Prihodnost bitov in bajtov: Tine Dolžan

Lektoriranje: Nastja Klajnšek

 

Za vas berejo prihodnost ...