Literoskop

Oven

28. 11. 2022 - 04. 12. 2022

Novodobne lučke, s katerih ogledom boste doma privarčevali pri štromu, pofočkajte na Živi ogenj gledališča. Tam najdete vse, kar vas bega in spravlja v zadrego, tudi Andre Rieu vas ne more bolj izprazniti, kot vas teater lahko zdrobi. Biti izgubljen je pol poti do Parnasa.

Šlo Gar

Arhiv

22. 05. 2017 - 28. 05. 2017

Teden bo kot nalašč za epske dogodke in odlomki iz Aškerčevega Poslednjega Celjana vam pripomorejo pri mentalni uravnoteženosti. Tisti, ki se ne pišete Hunjadi, boste morda bolj vremensko občutljivi, ostalim pa se precej dobro piše, tako narekujejo zgodnjepomladanske razmere na cestišču, tlakovanem z Jackom Kerouacom ali morda z Ramblin’ Jackom Elliotom, odvisno od položaja kitar znotraj Andromede.

Dom Perignon
Oven    
15. 05. 2017 - 21. 05. 2017

Kresna noč se vztrajno bliža, vi pa še zmeraj niste prebrali vseh 10 nominirancev za kresnika. Praviloma ste ovni v dobri bralni kondiciji, da pa boste do razglasitve zmagovalca na Rožniku prebrali vse, bo treba začeti. Žreb vam je določil Papir, kamen, škarje Toma Podstenška.

Astro Log
Oven    
08. 05. 2017 - 14. 05. 2017

Veliki teksaški šerif Chuck Norris je prejšnji teden bil v Ljubljani, vi pa še niste prebrali njegove avtobiografije Against All Odds (Je to mogoče)?! Da je nimamo v slovenskem prevodu? Da ne veste, kje naj jo sploh dobite? Svoje »kukanje« prihranite zase in pokukajte v svet človeka, ki mu knjige kar same padajo v naročje. S knjigo si morda ne boste zagotovili večnega življenja, a verjemite, da se boste po smrti veliko bolje počutili!

Ana Zvezd
Oven    
01. 05. 2017 - 07. 05. 2017

Ste že naveličani, da vsi v vas vidijo voditelja, narekovalca vseh mogočih trendov? Seveda niste, saj ste vendar oven, prvi med enakimi, rojeni šef. Za vas je dovolj dober le vrh, in da bi tam tudi ostali, vam svetujemo, da se novih trikov naučite iz živalskega sveta. Posezite po knjigi Petra Wohllebena Skrivno življenje živali.

Astro Log
Oven    
24. 04. 2017 - 30. 04. 2017

Ker ste pozabili vzeti tedenski odmerek bibliobila, boste raztreseni, nerazpoloženi in popolnoma nezbrani. A brez skrbi, zvezde so še vedno na vaši strani! Na vaši knjižni polici se bo zasvetila Zima vezilja Svetlane Makarovič; trivrstičnice so ravno prav kratke, da vam misli ne bodo uhajale drugam, in dovolj globoke za vaš brezmejni intelektualni potencial. Do naslednjega bibliobila!

Ana Zvezd
Oven    
17. 04. 2017 - 23. 04. 2017

Ovni ste naravni voditelji, veste, kaj hočete in kako boste to dosegli. Pomlad je in priti hočete v formo. Veste pa, da je april deževen mesec. Rešitev? Rešitev je v teoretski podlagi; namreč, medtem ko dežuje, se boste seznanili z vsem, kar je možno vedeti o teku. Na srečo je tu samo za vas Na dolge proge Sama Ruglja, sklepna knjiga tekaške trilogije. Sicer pa, saj bo deževalo, preberite kar vse tri!

Astro Log
Oven    
Za vas berejo prihodnost ...