Literoskop

Bik

28. 11. 2022 - 04. 12. 2022

Pa kaj potem, če se vsi ozirajo za vami in iščejo svoj odpadni element. To je njihov problem, zberite se in berite O poeziji, o tej nekdanji religiozni panogi, ki jo je brezkompromisno preplavila znanost, z Zolajem na čelu. Pustite dihati listu in svet bo obstajal tudi brez vašega angažmaja.

Šlo Gar

Arhiv

15. 05. 2017 - 21. 05. 2017

Ste naveličani umetniške družbe? Naveličani prisostvovati pogovorom, pri katerih ne najdete in ne pridete do besede, ker o pojmih, kot so umetnost, forma, estetika, ne veste prav dosti? Preberite Zgodovino šestih pojmov Tatarkiewicza, se podrobneje seznanite z omenjenimi in tudi drugimi pojmi ter prihodnjič v debati vi utišajte druge.

Astro Log
Bik    
08. 05. 2017 - 14. 05. 2017

»Bodi pridna in se uči, okrog fantov se ne suči?« Se vam ne zdi, da ste že nekoliko prestari za večno dnevniško onaniranje? Vrh glave vas ima celo papir, ki snežnobelo molči in se ukrivlja pod vašo nečitljivo, skrajno nespoštljivo in strašansko malomarno – skratka: doktorsko pisavo! V nasprotju z vami ima o svojem življenju veliko povedati Lado Leskovar, ki bo te dni izdal biografijo z naslovom Lado – ena sama ljubezen. Bodite, no, ljubeznivi in jo vzemite v roke!

Ana Zvezd
Bik    
01. 05. 2017 - 07. 05. 2017

Ste tudi vi opazili, kako vam vsi zavidajo smisel za humor in hkrati očitajo pravilno rabo slovnice? Svetujemo vam, da tovrstne pametnjakoviče zatrete v kali in greste v izražanju še korak dlje. V roke vzemite Retorične figure Hriberška in Smoleja ter pričnite s praktično uporabo. Naj nebodigatreba obmolkne!

Astro Log
Bik    
24. 04. 2017 - 30. 04. 2017

Ničkolikokrat ste obljubili, da ne boste več žalovali za izgubljenim časom in ga kropili s cenenim vinom, a kaj, ko ste v obraz že čisto zabuhli … In ker trmasto vztrajate pri svoji brezmejni žalosti, svetujemo, da jo oplemenitite z Enardovim Alkoholom in nostalgijo. Brž po knjigo – zagotavljamo, da bodo solze in vino tekle v potokih!

Ana Zvezd
Bik    
17. 04. 2017 - 23. 04. 2017

Rojeni v znamenju bika ta teden še ne boste brali, saj še vedno potrpežljivo čakate na šesti del sage G. R. R. Martina Vetrovi zime. Če to ni potrpežljivost, potem ne vem, kaj je! Da pa branje vendarle ne utone v pozabo, vam svetujemo, da ponovno posežete po Gospodarju prstanov – tej preverjeni (in do konca spisani) klasiki.

Astro Log
Bik    
Za vas berejo prihodnost ...