Literoskop

   04. 07. 2022 - 10. 07. 2022   

Če je Márquez pisal o Stotih letih samote, pa nam domači matador govori o nečem bistveno bolj krajšem. O Enajstih mesecih žitne kave, ki jo je srebal, dan za dnem, noč za nočjo. Bil je pozabljeno strašilo na polju pokošenega žita.

Astro Log
Oven    

Verjeli ali ne, spet se je zgodilo. In verjetno se bo še. Ni nas še dobro udarila toča, ni še korona zapustila Kranjske, ko je Ivan Sivec spet napisal novo knjigo, tokrat z naslovom Brezdomec: Bajke in povesti o Janezu Trdini.

Astro Log
Bik    

Mož, ki je umrl dvakrat opisuje dvoživko. Natančneje gre za pripoved o veliki žabi, ki umre ob suši. V življenje ga obudi veliko deževje indijanskega poletja. Žaba sedaj nima druge izbire kot da umre še v drugo.

Astro Log
Dvojčka    

Se vam je kdaj ugodilo, da vas je nekdo tako razjezil, da se mu želite maščevati? Pa si morda ne upate? Jonas Jonasson ima rešitev za vas, in sicer v obliki podjetja Maščevanje je sladko, d.o.o. Prasec, ki v službi ni pomil kozarca za sabo, naj se pazi. Sploh ne bo vedel, kaj ga je doletelo.

Astro Log
Rak    

Od nekdaj ste trdno verjeli v lastne voditeljske sposobnosti, a kaj ko ne znate svoji volji podrediti niti svojega pametnega telefona. Če bo šlo tako naprej kmalu ne boste obvladovali niti kavnega aparata, budilke in paličnega mešalnika. Nekaj bo treba ukreniti, saj, kot čivkajo vrabci Bogovi se nam smejijo.

Astro Log
Lev    

Medtem ko gredo cene v nebesa, je branje še zmeraj prizemljeno tam nekje pri znosnih 0 evrov na knjigo. Toda ali je zaradi tega ničvredno? S tem pomembnim vprašanjem se spopada, kdo drug kot Anton Perc v Mojih srečanjih z veliko gospo.

Astro Log
Devica    

Dokler ne bo konec Toura lahko prozo berete le še ob ponedeljkih. Preostale dni pa ob dopoldnevih poezijo, večerih dramatiko, ponoči pa Mojco Rudolf in njeno uspešnico Solze, ki jih ni: temačna skrivnost Irske.

Astro Log
Tehtnica    

Jurij Marussig bi vas rad zvabil v svojo Mrežo. Za vabo vam bo nastavil mušji sladoled. Če mu uspe, vam bo bral vogonsko poezijo. In to na vročem soncu. Poleg brisače imejte s sabo še kremo za sončenje.

Astro Log
Škorpijon    

V sredo se izogibajte piknikom. So zelo nevarni, ker vodijo v dehidracijo in posledično izgubo razuma. Ker pa je vendarle treba jesti in piti in se družiti si naročite pico z ananasom, donat mg ter se družite z Anomalijo.

Astro Log
Strelec    

Premalo berete. 82 knjig na leto? Ste sploh še pismeni? Ni čudno, da psi na ulici lajajo za vami, da vas golobi ciljajo z vodenimi izstrelki, lastna družina pa se vas sramuje. Da o vašem zdravju niti ne govorimo. Knjiga na dan odžene Idiota stran.

Astro Log
Kozorog    

Ker morate po zakonu vzeti vsaj 2 tedna dopusta, lahko realno gledano v tem času preberete kakih 22 do 24 knjig. Čisto potiho se spravite na soloplažo in uživajte.

Astro Log
Vodnar    

Ste vedeli, da lahko v povprečju preberete 4 knjige letno več, če se odpoveste kuhanju jutranje kave? Velja poskusiti. Spat pojdite oblečeni, zjutraj  berite v postelji Veleumnega plemiča Don Kihota iz Manče in naredili boste nekaj zase.

Astro Log
Ribi    
Za vas berejo prihodnost ...