Literoskop

   02. 05. 2022 - 08. 05. 2022   

Začeli se boste zavedati, da je videz mnogo pomembnejši od vedeža. Pa ne tisti površinski, ampak tisti, ki se skriva pod gladino šminke in ga lahko prepoznamo po debelini nanosa. Debelejša je plast, večja je praznina in več možnosti je, da posodo napolnite, kar je drugega, je zgolj Pasja sreča.

Šlo Gar
Oven    

Razveselil vas bo nenavaden obisk, ki pa ne bo imel človeškega obraza. Prišlek bo nek vam že od nekdaj zelo ljub pojem, ki se ga ne da kar tako stlačiti v furgon. Prav ste ugotovili, ne gre za Drobnarije, gre za nerazrešeno stanje iz preteklosti, ki vam ponovno ponuja roko. Tokrat ne smete zamočiti.

Šlo Gar
Bik    

Nič več vas ne more vreči s tira, saj strogo budovsko zrete v svet, pa še pomlad je. Saj ravno zato. Ni se razvil najprej metafizični nihilizem in iz njega izšlo Iskanje pristana. Preveč matematičnih obrazcev utegne zmesti še takega zanesenjaka kot ste vi.

Šlo Gar
Dvojčka    

Nekje sredi tedna vas bo malodušje zapustilo. Zakaj ne pišem? vam bo brnelo. Sfrlelo bo kot knof od gat in vas prepustilo neskončnemu sanjarjenju. Slišali boste travo rasti, pa tudi kamne, kako ropotajo izpod nemirnih stoletij. Zajemite znanje iz prvin narave in ne komplicirajte.

Šlo Gar
Rak    

Samo na znanje, debeljenje lune sovpada z debeljenjem nasploh, zato pazite pri čipsu, presticah, pivu in podobnih zapolnjevalcih dolgčasa. Da pa boste lažje speljali pa vzemite v roke kar najbolj globoko kriminalko, kar jih premore slovenski jezik: Zvezdno karto.

Šlo Gar
Lev    

Zakaj bi se še naprej zapostavljali in čakali, da vas bodo drugi opazili. Izstopite iz vrste in opozorite na butaste samoumevnosti. Sledil bo negodovanjapoln Krik ljudstva. Ne ozirajte se, Dvignite se in izstopite iz nedoletnih primerjav in kregarij. Dovolj imate te mlakuže. Če ne gre drugače, se odstranite iz civilizacije za nekaj dni in rjovite kot divja žival. Le ne vživite se preveč, kajti volkodlaki so trenutno v deficitu.

Šlo Gar
Devica    

Ne bo se vam dalo razlagati sosedom, kaj trenutno počnete, s čim se ukvarjate, po čem hrepenite in kaj vam gre vedno bolj na živce. Potruditi se boste morali, da vas ne pogruntajo, saj je večinski odgovor na vse prej zastavljeno, da zasedate Prostor sred križišč.

Šlo Gar
Tehtnica    

Pozabite na vse obljube, ki so vam jih dolžni okoličani. Osredotočite se na čisto Razmerje med strunami, ki vas že dlje časa gloda v želodcu. Zarečenega kruha ne marate, saj je navadno najbolj obglodan in prešlatan, zato se kar prepustite vetru, pa naj vas odnese, kot Trsko in Bajso Debelajso.

Šlo Gar
Strelec    

Zapomnite si samo en stavek iz knjige, ki ji trenutno masirate hrbet. Odleglo vam bo. Zdaj obračajte stavek, da dobite vse kombinacije. Zdaj pa preberite knijgo do konca. To je bilo ogrevanje govornega organa, ki mu je med tihim branjem odvzet glas. Sledila bo Proslava načetega možgana in vznesenost nad lastno sposobnostjo.

Šlo Gar
Kozorog    

Spustite puščice napuha in se usmerite na vzhod. Tja so uperjeni prsti velepomembnih materialistov in odločevalcev usod. Glejte jim pod prste, da ne bodo goljufali. Itak bodo, samo ne dopustite jim, da bi se raztegnili izven svojih okvirov, kot Penelopin prt. Nato poglejte v nebo. Če vidite rdečo barvo, ste na konju, če modro, ste na psu.

Šlo Gar
Vodnar    

Odkritosrčnost vas je nemalokrat tepla, tokrat bo drugače. Bodite, kar mislite da ste in spoznavajte alternativo temu, česar niste. To ponavljajte petnajst minut, nato zamenjajte nogi. Po opravljeni vadbi lahko nadaljujete s poslušanjem Govorice predmetov.

Šlo Gar
Ribi    

Boljše se še niste počutili, tako se vam zdi, ne glede na prelomljen mit o spominu človeške ribice, dasi ni tako zlata kot ona druga. Vse, kar rabite, je petnajst ključ. Knjigo v roke in petnajst ključ in če vas kdo sekira, mu recite, da popravljate odtok na strani sedeminštirideset. Dodaten Razmislek je bržkone odveč.

Šlo Gar
Škorpijon    
Za vas berejo prihodnost ...